Internet

Spoofing IP: Ce este și cum să vă protejați împotriva ei

Autor: Lewis Jackson
Data Creației: 7 Mai 2021
Data Actualizării: 10 Mai 2024
Anonim
Ethical hacker shows us how easily smart devices can be hacked and give access to your personal info
Video: Ethical hacker shows us how easily smart devices can be hacked and give access to your personal info

Conţinut

Iată cum să vă protejați împotriva atacurilor de spoofing IP

Spargerea Internet Protocol (IP) implică hackerii care păcălesc sistemele de calculator să accepte date fie să imprime un alt sistem informatic, fie să ascundă propria identitate. Spofing-ul IP este de obicei asociat cu atacuri cibernetice, cum ar fi atacurile de refuz de serviciu (DDoS).

Victimele intenționate ale cyberattack-urilor care folosesc spoofing IP sunt de obicei computere și organizații, mai degrabă decât persoane individuale sau clienți.

Ce este IP Spoofing?

Înainte de a intra în modul în care este vorba despre interfețarea IP și cum funcționează, trebuie să limităm sensul a ceva cunoscut sub numele de „pachet de rețea”. Un pachet de rețea (sau un pachet pe scurt) este practic o unitate de date utilizate pentru a transmite informații între utilizatori și destinatari pe internet.


Potrivit TechTarget, atunci când vine vorba de spoofing IP, aceste pachete sunt transmise de hackeri destinatarilor intenționați cu adrese IP diferite de adresele IP reale ale acestora (hackerilor). În esență, acești hackeri lansează cyberattacks cu aceste pachete, apoi ascund sursa acestor pachete prin modificarea adresei IP sursă enumerate pentru a arăta (și a înlocui) adresa IP a unui alt sistem informatic.

Și din moment ce adresa IP răsfățată face să pară că pachetele provin din surse de încredere, computerele care primesc pachetele le vor accepta în continuare.

În anumite atacuri cibernetice (cum ar fi atacurile DDoS) este de fapt întregul sens. Dacă computerele de la capătul de primire al acestor pachete continuă să le accepte, deoarece adresa IP defrișată pare legitimă, iar hackerii pot trimite volume mari din ele pentru a copleși serverele de computer ale organizațiilor, atunci aceleiași servere pot fi atât de copleșite de pachete, încât se opresc. lucru.

Diferite tipuri de atacuri în care se folosește răspândirea IP

Acum că aveți o idee despre modul în care funcționează spoofing-ul IP, să aruncăm o privire mai atentă la modul în care este utilizat în două cyberattacks comune.


Atacurile omului în mijloc

Ciberatacii Man-in-the-Middle (MITM) sunt în esență ceea ce sună: Un cyberattack în care persoana vizată de hackeri încearcă să comunice cu o prezență online (precum un site web) și hackerul (omul din mijloc) înțelege informațiile personale ale victimei, fără ca victima să-și dea seama.

Atacurile omului în mijloc sunt destul de asemănătoare cu pharming-ul, care este o înșelătorie de phishing care implică utilizarea de site-uri web false și uneori malware pentru a fura informații personale.

Și conform brandului de software antivirus Norton by Symantec, atunci când spoofing-ul IP se implică în atacurile MITM, rezultă că hackerii înșelă oamenii „în gândul că interacționezi cu un site web sau cu cineva care nu ești, oferindu-i atacatorului acces la informații. altfel nu ai partaja. "

Atacuri distribuite de refuz de serviciu

Atacurile DDoS sunt probabil genul de cyberattack cel mai asociat cu spoofing-ul IP și pentru un motiv întemeiat. În atacurile DDoS, hackerii folosesc spoofing IP pentru a păcăli computerele de la capătul de primire al pachetelor lor în a le accepta.


Cu toate acestea, în atacurile DDoS, hackerii trimit o mulțime de pachete, de obicei suficient pentru a copleși serverele acestor organizații, încât punctul să fie inutilizabil de, de exemplu, personalul companiei sau clienții lor.

Cum să vă protejați împotriva atacurilor de spargere IP

În cea mai mare parte, atunci când vine vorba de spoofing IP (și prin atacuri DDoS de extensie), sunt puțini utilizatori individuali care pot face acest lucru pentru a-l proteja, deoarece protecția împotriva spoofing-urilor IP și atacurile DDoS sunt de obicei gestionate de organizațiile care ar putea fi victime ale acest tip de atac de spoofing.

Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja împotriva atacurilor omului în mijloc:

  1. Verificați dublu adresele URL ale site-urilor pe care le vizitați. Confirmați că URL-urile au un „https” la început, în loc de doar „http”. Acest lucru indică faptul că site-ul este sigur și că site-ul este sigur pentru a interacționa cu dvs.

  2. Dacă conectați computerul la Wi-Fi public, utilizați un VPN. Norton by Symantec vă recomandă să utilizați o rețea virtuală virtuală (VPN) pentru a proteja orice informații personale pe care le trimiteți și primiți atunci când utilizați o rețea Wi-Fi publică.

  3. Evitați linkurile din e-mailurile de la persoane pe care nu le cunoașteți. Interacționarea cu astfel de legături te poate direcționa către un site web fals creat de un escrocher care dorește să colecteze informațiile tale personale.

Popular Pe Portal

Posturi Noi

Cum se citește binarul
Software-Ul

Cum se citește binarul

Apoi, treceți la următoarea cifră. Dacă ete unul, atunci calculați doi la puterea unuia. Notează și aceată valoare. În acet exemplu, valoarea ete două la puterea unuia, care ete două. Continuați...
Ce este un fișier SRF?
Software-Ul

Ce este un fișier SRF?

Exită mai multe formate de fișiere care foloec extenia de fișier RF, dar cel mai frecvent ete ca fișier ony Image Image. Acetea unt fișiere de imagine brute, necomprimate și nealterate, în care ...