Tehnologies

USB: Tot ce trebuie să știți

Autor: Louise Ward
Data Creației: 5 Februarie 2021
Data Actualizării: 16 Mai 2024
Anonim
USB 3.0 - Everything You Need to Know in About a Minute
Video: USB 3.0 - Everything You Need to Know in About a Minute

Conţinut

Tot ce trebuie să știți despre Universal Serial Bus, alias USB

USB, scurt pentru Universal Serial Bus, este un tip standard de conexiune pentru multe tipuri diferite de dispozitive.

În general, USB se referă la tipurile de cabluri și conectori folosiți pentru conectarea acestor numeroase tipuri de dispozitive externe la calculatoare.

Mai multe despre USB

Standardul Universal Serial Bus a avut un mare succes. Porturile și cablurile USB sunt utilizate pentru a conecta hardware, cum ar fi imprimante, scanere, tastaturi, șoareci, unități flash, hard disk-uri externe, joystick-uri, camere și multe altele la computere de tot felul, inclusiv desktop-uri, tablete, laptopuri, netbook-uri etc.


De fapt, USB-ul a devenit atât de comun încât veți găsi conexiunea disponibilă pe aproape orice dispozitiv asemănător unui computer, cum ar fi console de jocuri video, echipamente audio / vizuale la domiciliu și chiar în multe automobile.

Multe dispozitive portabile, cum ar fi smartphone-urile, cititorii de cărți electronice și tabletele mici, utilizează USB în principal pentru încărcare. Încărcarea USB a devenit atât de comună, încât acum este ușor să găsești prize electrice de schimb în magazinele de îmbunătățire a casei, cu porturi USB construite, negând nevoia unui adaptor de alimentare USB.

Versiuni USB

Au existat mai multe standarde USB majore, USB4 fiind cel mai nou:

  • USB4: Pe baza specificației Thunderbolt 3, USB4 acceptă 40 Gbps (40.960 Mbps).
  • USB 3.2 Gen 2x2: De asemenea, cunoscute sub denumirea de USB 3.2, dispozitivele compatibile pot transfera date la 20 Gbps (20.480 Mbps), numite Superspeed + USB dual-lane.
  • USB 3.2 Gen 2: Anterior numit USB 3.1, dispozitivele compatibile pot transfera date la 10 Gbps (10.240 Mbps), numite SuperSpeed ​​+.
  • USB 3.2 Gen 1: Anterior numit USB 3.0, hardware compatibil poate atinge o rată de transmisie maximă de 5 Gbps (5.120 Mbps), numită USB SuperSpeed.
  • USB 2.0: Dispozitivele compatibile USB 2.0 pot atinge o rată de transmisie maximă de 480 Mbps, numită USB de mare viteză.
  • USB 1.1: Dispozitivele USB 1.1 pot atinge o rată de transmisie maximă de 12 Mbps, numită USB de mare viteză.

Majoritatea dispozitivelor și cablurilor USB astăzi aderă la USB 2.0 și un număr tot mai mare la USB 3.0.


Părțile unui sistem conectat USB, inclusiv gazda (ca un computer), cablul și dispozitivul, toate pot suporta standarde USB diferite, atât timp cât sunt compatibile fizic. Cu toate acestea, toate părțile trebuie să suporte același standard dacă doriți ca acesta să atingă rata maximă de date posibilă.

1:27

Tot ce trebuie să știți despre porturi și cabluri USB

Conectori USB

Există o serie de conectori USB diferiți, pe care îi descriem mai jos.

masculin conectorul de pe cablu sau unitatea flash este de obicei numit priza. Femeie conectorul de pe dispozitiv, computer sau cablu de extensie este de obicei numit priză.

  • USB tip C: deseori denumit simpluUSB-C, aceste dopuri și recipiente au formă dreptunghiulară, cu patru colțuri rotunjite. Doar mufele și recipientele USB 3.1 de tip C (și astfel cablurile) există, dar sunt disponibile adaptoare pentru compatibilitatea înapoi cu conectorii USB 3.0 și 2.0. Acest ultim conector USB a rezolvat în cele din urmă problema carei părți se ridică. Designul său simetric îi permite să fie introdus în recipient în orice modă, așa că nu trebuie să încercați niciodată (Una dintre cele mai mari vârfuri despre mufele USB anterioare) Acestea sunt adoptate pe scară largă pe smartphone-uri și alte dispozitive.
  • USB tip A: apelat oficial USB Standard-A, aceste mufe și recipiente au o formă dreptunghiulară și sunt cele mai des întâlnite conectoare USB. Conectoarele USB 1.1 de tip A, USB 2.0 de tip A și USB 3.0 de tip A sunt compatibile fizic.
  • USB tip B: apelat oficial USB Standard-B, aceste mufe și recipiente sunt de formă pătrată cu o crestătură în partea de sus, cel mai vizibil pe conectorii USB 3.0 de tip B. Conectoarele USB 1.1 de tip B și USB 2.0 de tip B sunt compatibile fizic cu receptoarele USB 3.0 de tip B, însă mufele USB 3.0 de tip B nu sunt compatibile cu recipientele USB 2.0 de tip B sau USB 1.1 de tip B.
    • A USB Powered-B conectorul este, de asemenea, specificat în standardul USB 3.0. Acest recipient este compatibil fizic cu mufele USB 1.1 și USB 2.0 Standard-B și, desigur, și mufele USB 3.0 Standard-B și Powered-B.
  • USB Micro-A: Mufele USB 3.0 Micro-A arată ca două mufe dreptunghiulare diferite fuzionate între ele, unul mai lung decât celălalt. Mufele USB 3.0 Micro-A sunt compatibile numai cu recipientele USB 3.0 Micro-AB.
  • Mufele USB 2.0 Micro-A au o formă foarte mică și dreptunghiulară, asemănându-se în multe feluri cu un plug USB de tip A strântat. Mufele USB Micro-A sunt compatibile fizic atât cu recipientele USB 2.0, cât și cu USB 3.0 Micro-AB.
  • USB Micro-B: Mufele USB 3.0 Micro-B arată aproape identic cu mufele USB 3.0 Micro-A, prin faptul că apar ca două mufe individuale, dar conectate. Mufele USB 3.0 Micro-B sunt compatibile atât cu recipientele USB 3.0 Micro-B, cât și cu recipientele USB 3.0 Micro-AB.
    • Mufele USB 2.0 Micro-B sunt foarte mici și dreptunghiulare, dar cele două colțuri de pe una din laturile lungi sunt teșite. Mufele USB Micro-B sunt compatibile fizic atât cu recipientele USB 2.0 Micro-B și Micro-AB, cât și cu receptoarele USB 3.0 Micro-B și Micro-AB.
  • USB Mini-A: Mufa USB 2.0 Mini-A are formă dreptunghiulară, dar o parte este mai rotunjită. Mufele USB Mini-A sunt compatibile numai cu recipientele USB Mini-AB. Nu există conector USB 3.0 Mini-A.
  • USB Mini-B: Ștecherul USB 2.0 Mini-B are o formă dreptunghiulară, cu o mică indentare pe ambele părți, aproape ca o bucată de pâine întinsă când îl priviți. Mufele USB Mini-B sunt compatibile fizic atât cu recipientele USB 2.0 Mini-B cât și cu cele Mini-AB. Nu există conector USB 3.0 Mini-B.

Pentru a fi clar, nu există USB Micro-A sau USB Mini-A recipiente, numai USB Micro-A dopuri și USB Mini-A dopuri. Aceste mufe „A” se încadrează în recipientele „AB”.


Interesant Astăzi

Popular Astăzi

Trucuri și secrete noi Super Mario Bros. pe Nintendo DS
Jocuri

Trucuri și secrete noi Super Mario Bros. pe Nintendo DS

Noul uper Mario Bro. ete un backback către primul Frații uper Mario. joc pe Nintendo Entertainment ytem (NE). La fel ca originalul, are trucuri și ecrete acune în jurul fiecărei conducte de curg...
Modulator RF cu DVD Player și televizor
Viaţă

Modulator RF cu DVD Player și televizor

Mulți au mai multe playere DVD împrăștiate prin caă. În plu față de un televizor HD au 4K Ultra HD, ete poibil ă aveți și un televizor analogic mai vechi care are doar o conexiune de antenă...